X. Nemzetközi Hurkatöltő Fesztivál

2014. november 15. Tápiószentmárton
Kezdőlap Árak Terembeosztás Edzőtáborok Teremlabdarúgás Térkép Hurkatöltő Fesztivál

 

X. Nemzetközi Hurkatöltő Fesztivál

Tápiószentmárton

2014. november 15. (szombat)

                                                                  

A VERSENY HELYSZÍNE ÉS IDEJE:

Tápiószentmártoni Sportcsarnok és Tanuszoda

Tápiószentmárton, Bartók Béla út 5/a

Csapatok fogadása: 7 órától

Megnyitó: 8 óra 50 perc

Kezdés: 9 óra

 

A VERSENY CÉLJA:

A hagyományos falusi disznótorok teremtette étkezési kultúra megőrzése.

 

A VERSENYZŐK:

A versenyre azon csapatok jelentkezését várjuk, akik olyan népi jellegű hurkakülönlegességeket készítenek, amelyek lakókörnyezetükre, lakóhelyükre jellemzőek.

 

JELENTKEZÉS:

2014.november 7-ig, az első ötven csapat jelentkezését fogadjuk el. Nevezési lap letölthető itt! 

VERSENYKATEGÓRIÁK:

 

  •  FEHÉRHURKA,

  •  VÉRES HURKA,

  •  HURKAKÜLÖNLEGESSÉG.

 

A VERSENY LEBONYOLÍTÁSA:

Minden csapat részére a szervezők 3 kg főtt rizst, 5 kg főtt, darált alapanyagot biztosítanak a fehérhurka elkészítéséhez.  Igény szerint, 50 dkg nyers darált májat, 1kg főtt darált vért, 20 m vékonybelet, 5 db kulárét,

2 db bélhálót /dederka/ kapnak a csapatok. A versenyzők csak a kapott mennyiségű alapanyaggal dolgozhatnak!

A hurka sütéséhez sütők állnak rendelkezésre. A lebonyolítást megkönnyítené, ha néhány csapat saját sütőt hozna magával. Kérjük, szíveskedjenek ezt a jelentkezési lapon előre jelezni!

 

A VERSENY DÍJAZÁSA:

A verseny első három helyezettje, kategóriánként serleget és oklevelet, minden más résztvevő emléklapot kap.

 

EGYÉB FELTÉTELEK:

A csapatoknak asztalt és alapanyagot biztosítunk. Maguknak kell gondoskodniuk a feldolgozáshoz szükséges felszerelésekről, (hurkatöltő, tál, tálca stb.) és az egyéni ízesítéshez szükséges fűszerekről.

 

A VERSENY ÉRTÉKELÉSE:

A verseny folyamán neves szakértőkből álló szakmai, valamint társadalmi zsűri ellenőriz és értékel, az alábbiak figyelembevételével:

  • AZ ÉTELEK EREDETISÉGE ÉS ÍZE

  • A MEGJELENÉS ÉS MUNKAVÉGZÉS HIGIÉNIÁJA

  • A TÁLALÁS ESZTÉTIKUMA

 

EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓ:

A verseny eredményes szervezéséhez, legkésőbb 2014. november 7-ig kérjük a mellékelt nevezési lapot postai vagy elektronikus úton pontosan kitöltve visszajuttatni. A csapatoktól a rendezvény támogatására felajánlásokat, különdíjakat szívesen elfogadunk. A hurka egyéni árusítása TILOS!

 

 Bővebb felvilágosítás:                                  Jelentkezési cím:

 Turi Istvánné: 06 29 424-125,                                  Tápiószentmártoni Sportcsarnok és Tanuszoda

                          06 30 687-7068                                                2711 Tápiószentmárton, Bartók Béla út 5/A

  www.sportcsarnok.extra.hu                                                  E-mail: sportcsarnok@gmail.com

                                                                                                                                               

A rendezvény fővédnökei: Dr. Fazekas Sándor - Vidékfejlesztési Miniszter,

                                                    Czerván György – Agrárgazdaságért felelős államtitkár

 

 

Intézményünk nyitva tartása: hétfőtől-péntekig: 8.00-21.00; Hétvégén és ünnepnapokon: 8.00-20.00

Szauna nyitva tartása: szept. 28-tól: kedd, csütörtök, péntek: 17.00-21.00, hétvégén és ünnepnapokon: 14.00-20.00