Sportcsarnok és Tanuszoda

Cím: 2711 Tápiószentmárton, Bartók Béla út 5/A

E-mail: sportcsarnok@gmail.com

Tel/Fax: 06 29 424 125

Kezdőlap Árak Terembeosztás Edzőtáborok Teremlabdarúgás Térkép Hurkatöltő Fesztivál

Foglalkozásaink:

..::Úszásoktatás::..

..::Babaúszás::..

..::Vizitorna::..

..::Spinning::..

..::TRX::..

..::Zumba::..

..::Kézilabda::..

..::Masszázs::..

..::Infraszauna::..

Babaúszás

 

A jelentkezéseket a 06 30 68 77 068 telefonszámon várjuk!

Ára: 2.000 Ft/alkalom (mely magába foglalja a belépőjegyek árát is)!

- Program babáknak, mamáknak és az apukáknak. -

Mi is az a babaúszás?

A csecsemők természetes közege a víz, mert emlékezteti őket az anyaméhben eltöltött időre. A megfelelő minőségű és hőfokú vízben megnyugszanak, könnyedén lebegnek. Még birtokukban van az úgynevezett búvárreflex is, ami azt jelenti, hogy víz alá kerülve az orrukból kifújják a levegőt és zárják a garatot. Persze ez csak pillanatnyi és rövid ideig tart, de gyakorlással fejleszthető.

Miért jó a babaúszás?

Mert vízben a babák sokkal intenzívebben mozognak, mint a szárazföldön és nemcsak tüdejük, légző izmaik fejlődnek, hanem edzettségi szintjük is nő, ellenálló képességük fokozódik a fertőzésekkel szemben.

Az anyuka vagy az apuka segítségével intenzíven mozognak a vízben és az oktató irányításával élvezik a víz alá merülést is.

Ódákat lehetne zengeni a babaúszás hasznosságáról… javasoljuk, hogy próbáljátok ki!

Hány hónapos kortól lehet elkezdeni ?

Három vagy négy hónapos kortól lehet az uszodába látogatni, ekkora erősödik meg a baba immunrendszere annyira, hogy nyílt fürdőbe is bevihetjük. Az uszodai látogatásra már az otthoni fürdésnél is lehet készülni.  Jelentkezéskor mindenki megkapja a nagykádas fürdetés gyakorlatait, amivel elő tudja készíteni babáját az első babaúszó foglalkozásra.

Tanítsuk a babát játékos formában!

A babaúszás foglalkozások megmutatják a szülőknek mi mindent taníthatunk játékos formában, ami a csecsemő képességeit fejleszti. Nagyon fontos hogy, mindez játékos formában történik, a gyermekek észre sem veszi, hogy tanulnak. Programunk sikere függ a gyermek korától, szülő- gyermek viszonyától és a foglalkozáson való megjelenés rendszerességétől. Óráinkon a játékszerek mellett sokféle mozgásfejlesztő eszköz is előkerül, rendszeresen használjuk pl. a huplét ( huple.hu ) a babák életkorának megfelelő feladatokkal.

Milyen hosszú egy foglalkozás?

A foglalkozások az oktató irányításával fél óráig tartanak. A foglalkozások csoportos formában zajlanak, nagyon sok mondókát és dalt énekelünk a gyakorlatok során, melyekhez különböző mozdulatsorok tartoznak.  Óra után van arra lehetőség, hogy a babák gyakorolják a tanultakat és szabadon játsszanak a medencében.

Mennyibe kerül egy alkalom?

Alkalmi jegy: 2.000 Ft

A babaúszás foglalkozások díja magán egészségpénztáraknál

( pl. AXA, OTP, Dimenzió, Tempo, MKB...stb. ) elszámolható!

 

Képek a babaúszásról:

Intézményünk nyitva tartása: hétfőtől-péntekig: 8.00-21.00; Hétvégén és ünnepnapokon: 8.00-20.00

Szauna nyitva tartása: szept. 28-tól: kedd, csütörtök, péntek: 17.00-21.00, hétvégén és ünnepnapokon: 14.00-20.00